szechenyi

Jövőbeni tervek

 

Jövőbeni tervek, a megkezdett munka folytatása

A projekt sikerességére alapozva a Roma és Beás Érdekvédelmi Szövetség tervezi, hogy a külföldi együttműködő partnerekkel a jövőben is folytatják a közös munkát hasonló pályázati lehetőségek esetén.

A jövőbeni együttműködés elsősorban a tervek szerint úgynevezett látó utak, tapasztalatcserék és kulturális együttműködési programokat tartalmazna egymás helyszínein. Minden szervezet volna „házigazda” legalább egy alkalommal. Eredmények tekintetében cél a már kialakult kölcsönös többoldalú kapcsolatok megerősítése és elmélyítése lenne.

A további együttműködés biztosan aktivizáló, motiváló tényezőként hatna, pozitív hatást jelentene, hiszen azokra az alkalmakra jó házigazda vendéglátó módjára logisztikailag készülni kell. Még az utazó vendégcsoportoknak is műsorral, bemutatkozó programokkal kellene készülniük tervek szerint.

Elgondolkoztunk azon, hogy a további együttműködés alkalmával tudnánk-e munkalehetőséget teremteni valamennyi közösségi tagnak, viszont arra a következtetésre jutottunk, hogy a további együttműködés nem garantálja, hogy valamennyi közösségi tagnak munkalehetőséget tud biztosítani. Erre sajnos nem lehet száz százalékos biztosítékot nyújtani, az azonban valószínű, hogy a projektben résztvevők hasznosítani tudják szerzett tudásukat, információikat és tapasztalataikat, amelyek növelik esélyeiket a munka világába való bejutásban, illetve a stabil bennmaradásban a munkaerőpiacon.

A jelenlegi projekt során megvalósult programok közül szeretnénk több műhelymunka és kompetenciafejlesztés foglalkozást megvalósítani, ugyanis ezek nagy hatással voltak a résztvevőkre, valamint további felnőttképzéseket szeretnénk tartani a roma közösségnek.

Az eddigi együttműködés sok pozitívumot hozott a roma közösségnek, így bízunk abban, hogy a jövőben még többen fognak majd részt venni az általunk szervezett projektekben.zaszlo